Dit zijn

onze bieren

De nummering


Onze bieren kenmerken zich door een nummer bestaande uit 2 cijfers.

Het eerste cijfer staat voor de biersoort, het tweede cijfer staat voor het specifieke type bier met bepaalde ingrediënten. Tevens heeft elk ‘tiental’ zijn eigen kleur om de herkenbaarheid te vergroten.

Fokkmeister 21 betreft een Session IPA (2). Het specifieke type bier (1) betreft een triple hop session IPA met een licht bittere hop smaak en een alcoholpercentage van 5%. De frisse geur kenmerkt  zich door aroma’s van citrus en tropisch fruit.

We denken dat deze nummering ervoor zorgt dat jouw favoriete bier makkelijk te herkennen en onthouden is.

Onze biersoorten


Weizen

Weizenbier is een tarwebier van Duitse oorsprong. Het relatief lage alcoholpercentage maakt dat je dit lichte bier lekker makkelijk wegdrinkt.

IPA

IPA is een van oorsprong Engelse biersoort, waarbij er meer hop wordt toegevoegd dan bij andere bieren. Daardoor zijn IPA-bieren vaak iets bitterder, maar dat wordt goedgemaakt door de fruitige tonen.

Blond

Blond bier is een rijke, heldere, middelzware ale, licht zoet en droog van smaak. De kleur is licht, de bitterheid laag en het bier drinkt het lekkerst in een tulpglas, op een temperatuur van 5 tot 7 graden

Tripel

Tripel is een zwaar bovengistend, met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Het heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak.